Brazilska epilacija za bolji seks

Brazilska epilacija za bolji seks

Izraz “brazilka” populariziralo je sedam sestara iz Brazila koje su 1987.godine na Manhattanu otvorile kozmetički salon te nekoliko godina kasnije počele nuditi upravo ovaj stil depilacije. Od samog početka uspjeh je bio zagarantiran te je golišava frizura intimnog dijela tijela stekla planetarnu popularnost.
Mnogi će se složiti s tezom da odsutnost stidnih dlaka označava poboljšanu higijenu intimnog područja te povećanu razinu senzacije tijekom spolnog odnosa. Ako pritom dodamo i uvriježeno mišljenje o “brazilki” kao nečemu modernome, egzotičnom i glamuroznom, nečemu što nas čini mladolikijima onda je neupitno da ona može poboljšati i samopouzdanje u aspektu seksualnog života te općenito intimne trenutke s partnerom.
Međutim, prag tolerancije na bol razlikuje se od osobe do osobe te one sa nižim pragom niti ne pomišljaju napraviti “brazilku” na klasičan način, odnosno čupanjem uz pomoć voska ili šečerne paste. Istini za volju, niti onim hrabrijima to nije najomiljeniji posjet kozmetičkim salonima jer zaista – istovremeno čupanje velikog broja dlaka iz korijena je bolno iskustvo! Osim boli, negativa strana takve metode je i problem urastanja dlaka koje uslijed čupanja postaju tanje, a kada ponovno počnu rasti preslabe su za probijanje kroz kožu te mjenjaju svoj smjer uzrokujući upale, krastice i ožiljke na površini kože. Jedina metoda za bezbolnu i dugotrajnu “brazilku” bez ikakvih posljedica je epilacija laserom budući da su potencije na laserskom aparatu podesive te one slabije jačine omogućuju lakše podnošenje i onima sa nižim pragom tolerancije na bol. Velika joj je prednost i ta što riješava problema uraslih dlaka, a kožu ostavlja svilenkastom i savršeno glatkom kao da nikada nije ni bilo dlaka na tom području.