AFT Fotopomlađivanje

AFT – FOTOPOMLAĐIVANJE

Harmony AFT (Advanced Fluorescence Technology) je revolucionarni laser za generalno poboljšanje stanja kože, a iznimno je učinkovit  za tretiranje hiperpigmentacijskih mrlja, kako na licu tako i na tijelu.

 

Zašto dolazi do hiperpigmentacije?

Ton kože općenito je definiran fototipom svake osobe i njezinom izlaganju suncu. Područja koja su najduže izložena su ujedno ona koja će najlakše doživjeti pojavu mrlja, a to su lice, vrat, dekolte, ruke i šake.

Melanin je pigment u koži koji određuje njezinu boju, a tijelo ga stvara kao zaštitnu barijeru protiv UV (ultraljubičastih) zraka, koje su uzrok preplanulosti.

Kad se proizvodnja melanina promijeni produljenim izlaganjem suncu, ovaj se pigment počinje ponašati “neispravno”, uzrokujući pojavu tamnih mrlja (hiperpigmentacija) u područjima u kojima se proizvodnja melanina znatno povećala, a mrlje bjelkaste boje (hipopigmentacija) gdje se proizvodnja melanina smanjila ispod normalne razine.

Neodgovarajuće i dugotrajno izlaganje suncu nije jedini uzrok pojave ovih neželjenih i neuglednih mrlja. Ta pojava zapravo ima višestruko podrijetlo; hormonalne promjene koje se događaju tijekom trudnoće (melasma), upotreba određenih lijekova, poput kontraceptiva, pa čak i upotreba parfema ili fotosenzibilizacija kozmetike, pušenje, postupalna reakcija kože na akne, dermatitis itd.

Svi navedeni faktori mogu biti odgovorni za to što naša koža izgleda mutno, nema ujednačen tonus te ima ostarjeli i neprivlačan izgled.

Kako možemo ukloniti mrlje?

Pulsirajuće svjetlo Harmony AFT uzrokuje oksidaciju mrlja i kauterizaciju vaskularnih lezija u područjima na kojima se primjenjuje. Ovaj postupak neophodan je za aktivaciju kolagena (neokolageneza) koji će regenerirati kožu kako bi uklonio mrlje te će koža ujedno postati puno glađa i sjajnija.

Ovisno o podrijetlu mrlja na koži, naš stručnjak će odrediti koji tretman, odnosno kombinacija tretmana je potrebna za najbolji učinak, kao i upotrebu adekvatnih krema koje proizvodnju melanina drže pod kontrolom.

Harmony AFT je vrsta medicinskog lasera koji koncentrira veliku količinu energije u istoj točki i u vrlo kratkom vremenskom razmaku, to je ono što je poznato kao “pucanj”. Energija koja se emitira pri svakom pucanju, zahvatiti će područja sa prekomjerno proizvedenim melaninom i uništiti ga, odnosno posvjetliti.

Nakon tretmana mrlje mogu potamniti, a kasnije se na njima stvara mala krastica koja otpada kroz nekoliko dana, ustupajući mjesto novoj koži koja će biti ružičasta i koju je potrebno zaštititi. Budući da je to vrlo osjetljivo područje, preporuča se nanošenje kreme za sunčanje sa jačim faktorom sve  dok tretirano područje ne poprimi isti ton kao i ostatak kože.

Pomoću Harmony AFT aparata možemo tretirati sve vrste područja zahvaćenih hiperpigmentacijskim mrljama, kako na licu tako i na tijelu. To je tretman koji zahtijeva ponavljanje sve dok se sve mrlje ne uklone u potpunosti. Broj potrebnih tretmana je individualan no najčešće je za postizanje optimalnog rezultata dovoljno od 3 do 5 dolazaka. Intervali dolazaka su raspoređeni u razmacima od 3 do 4 tjedana jer je to period koji je potreban da se koža regenerira.

Fotopomlađivanje je općenito poznato kao instant tretman koji licu daje daje svježinu i sjaj, odnosno postiže da koža postane mekša i glađa te ujednačenijeg i ljepšeg tona.

Iznimno je koristan za:

 • Aktivaciju kolagena što kožu čini prirodno zategnutijom, sjajnijom te ujednačuje njezin ton
 • Uklanjanje hiperpigmentacijskih pjega nastalih od prekomjernog izlaganja suncu (solarni lentigo ili staračke pjege)
 • Uklanjanje hiperpigmentacijskih pjega nastalih tijekom trudnoće (melasma)
 • Sužavanje proširenih pora
 • Ublažavanje crvenila i vidljivih kapilara povezanih sa rosaceom
 • Smirivanje akni
 • Poboljšanje stanja kože zahvaćene eritemom

 

 Pogledaj cijene za AFT fotopomlađivanje 

  Rezervirajte termin

  Besplatne konzultacije