Lasersko uklanjanje dlaka

DEPILACION_MEDICA_LÁSER

U Depilhomeu koristimo revolucionarni diodni laser (Soprano® XL) koji omogućuje trajno, brzo i učinkovito uklanjanje dlaka sa bilo kojeg dijela lica i tijela.

Revolucionarni sustav naše tehnologije distribuira energiju na koži postupno, izbjegavajući tako opasnost od opeklina.

Laserska epilacija je metoda koja se sastoji od postepenog toplinskog uništavanja stanica odgovornih za rast dlake u ranoj fazi ciklusa njenog rasta. Svaki je folikul neovisan o ostalima te je svaki u različitoj fazi rasta zbog čega je potrebno napraviti nekoliko tretmana kako bi se postigli optimalni rezultati.

Unatoč tome, diodni laser Soprano® XL zahtijeva najmanji broj ponavljanja tretmana od ostalih metoda uklanjanja dlaka poput voska, epilatora, pincete, IPL-a, britvica itd., što se pretvara u dugoročnu uštedu vremena i novca, i naravno udobnosti.

Tretmani laserskog uklanjanja dlačica na licu rade se jednom mjesečno, a na tijelu jednom u dva mjeseca. Svaka osoba je individua za sebe, no za optimalan rezultat na tijelu u prosjeku je dovoljno  6 do 8 tretmana. Nakon toga preporuča se održavanje prema potrebi, a tu se obično radi o jednom ili dva dolazaka godišnje. Za lice je točan broj potrebnih dolazaka vrlo teško precizirati, ali uglavnom se radi o nešto većem broju od onoga što vrijedi za tijelo, iako se rezultati vide već nakon prvog tretmana.

Važno je da klijenti znaju svoja stvarna očekivanja u laserskom uklanjanju dlaka. U tu svrhu Depilhome vam uvijek nudi besplatne konzultacije na kojima će se ispitati vaš tip kože i dlačica kako bi se procijenilo jeste li prikladan kandidat za tretiranje diodnim laserom, ili prema potrebi, preporučiti neku drugu opciju.

U sklopu konzultacija naš će vas stručnjak obavijestiti o smjernicama kojih se trebate pridržavati prije, tijekom i nakon tretmana te o broju potrebnih dolazaka, kao i ostalim estetskim preporukama.

 

 Pogledaj cijene za lasersko uklanjanje dlaka 

PITANJA I ODGOVORI

U Depilhomeu smatramo da je sigurnost jednako važna koliko i učinkovitost stoga koristimo najbolju i najnapredniju tehnologiju i želimo vam pružiti sve bitne informacije kao i priliku da potpuno besplatno isprobate prednosti diodnog lasera Soprano XL za uklanjanje dlačica.
Nakon 14 godina iskustva i rada s više od 10 000 zadovoljnih klijenata, navodimo najćešća pitanja i nedoumice koje se javljaju kada je u pitanju laserska epilacija diodnim laserom.

Ukoliko još uvijek imate bilo kakvih dvojbi, želite dodatne informacije ili želite besplatno isprobati tretman diodnim laserom, slobodno nas kontaktirajte.

Jesam li kandidat za lasersku epilaciju?

Sve osobe koje imaju dlačice tamnijeg pigmenta dobri su kandidati koji od laserske epilacije mogu očekivati izvrstan rezultat.
Nažalost, svijetle dlačice kao i one sjede koje u sebi više ne sadrže melanin ne mogu upiti dovoljnu količinu laserske energije što znači da se neće moći zagrijati do optimalne temperature koja bi bila dovoljna za njihovo uništenje.

Kako funkcionira laser?

Apsorbiranjem optičke energije, dlaka se zagrijava sve do folikule te potom biva uništena. Obzirom da dlačice rastu istovremeno u sve tri faze od kojih samo prva, odnosno anagena faza rasta sadrži najveću količinu melanina, tretmane je potrebno ponoviti više puta. Većina dlačica sa tretiranog područja ispadnu za 2 do 3 tjedna nakon čega slijedi period od nekoliko tjedana u kojem one ne rastu. Svakim obavljenim tretmanom povećava se broj otpalih dlačica dok se broj onih koje se vrate smanjuje te postaju sve slabije, mekše i nježnije.

Mogu li laserski tretman raditi ljeti kada je moja koža preplanula?

Zahvaljujući naprednoj laserskoj tehnologiji moguće je izvoditi učinkovite i sigurne tretmane ljeti i kada je koža potpuno preplanula. Međutim, radi veće sigurnosti, preporučujemo izbjegavanje izravnog sunčevog svjetla ili nekog drugog izvora UVA zraka 48 sati prije i poslije tretmana.

Kako se pripremiti za tretman?

Budući da je melanin koji se nalazi u korijenu dlačice potreban kako bi ga laser mogao uništiti, dlačice sa lica nebi se smjele čupati minimalno 2 do 3 tjedna, a sa tijela 3 do 4 tjedna prije odlaska na lasersku epilaciju. Područje koje će se tretirati najbolje je obrijati većer prije, a na dan samog tretmana ne nanositi kreme, ulja, losione i slične kozmetičke proizvode na tijelo kao ni deodorant ukoliko se tretiraju pazusi. Šminka na licu neće smetati jer će biti uklonjena neposredno prije tretmana u salonu, a može se ponovno nanijeti odmah po završetku tretmana. Ono što je bitno naglasiti jest da se dva dana prije i dva dana nakon tretmana ne smije izlagati sauni, solariju i jakom suncu.

Mogu li ići na tretman laserske epilacije ukoliko koristim lijekove?

Postoje određeni lijekovi koji su fotosenzibilni odnosno uz koje izloženost suncu može dovesti do reakcija te se isti ne smiju uzimati 48 sati prije obavljanja laserskog tretmana. Iz tog razloga tražimo od klijenta podatke o eventualnom konzumiranju lijekova.
Navodimo neke od često primjenjivanih lijekova koji su u prometu u Hrvatskoj:
• Antimikrobni lijekovi (ciprofloksacin, levofloksacin, doksiciklin, kombinacija sulfometoksazola i trimetoprima
• Lijekovi za liječenje alergija tj. antihistaminici (difenhidramin)
• Lijekovi za liječenje zloćudnih bolesti (5-fluorouracil, dakarbazin)
• Lijekovi za bolesti srca (amiodaron, nifedipin, diltiazem, enalapril, ramipril)
• Diuretici (furosemid, hidroklortiazid)
• Nesteroidni protuupalni lijekovi (naproksen, piroksikam)
• Lijekovi za liječenje akni (izotretinoin)
• Lijekovi za depresiju (amitriptilin)

Koja je minimalna dob za lasersku epilaciju?

Minimalna dob za lasersku epilaciju je 14 godina no sručnjaci ipak savjetuju koju godinu kasnije budući da u tim ranim tinejdžerskim godinama dolazi do česte promjene hormona u tijelu te bi bio potreban veći broj tretmana za optimalan rezultat. Jednom kada se hormoni reguliraju (obično u dobi od 17 do 19 godina), tretmani su mnogo učinkovitiji i trajniji.
Ukoliko biste se prije 18.godine odlučili na lasersku epilaciju, za prvi dolazak na konzultacije potrebno je doći sa roditeljem/zakonskim skrbnikom koji bi dao pristanak te za vas potpisao autorizaciju.

Koliko tretmana je potrebno?

Iako se učinak lasera vidi već nakon prvog tretmana, za optimalan rezultat na tijelu u prosjeku je potrebno 6 do 8 ponavljanja (u razmacima od 2 mjeseca) dok je za lice broj nešto veći te se tretmani rade na mjesečnoj bazi. Nakon toga se preporuča održavanje jednom godišnje ili po potrebi (veća je šansa za rjeđom nego češćom potrebom).

Mogu li napraviti tretman na području s madežima ili tetovažom?

U slučaju manjih madeža nisu potrebne nikakve mjere opreza dok za zaštitu onih većih koristimo specijalnu olovku za prikrivanje ili bijeli flaster. Tetovaže se obavezno moraju prekriti flasterom kako ne bi privukle lasersku energiju budući da bi ih ista oštetila/izblijedila.

Da li je tretman diodnim laserom bezbolan?

Diodni laser Soprano XL priznat je od strane Svjetske zdravstvene organizacije (World Health Organization) kao jedini bezbolan sustav za uklanjanje dlaka.

Međutim, ne smije se zaboraviti da prag tolerancije na bol nije isti kod svih ljudi te je stoga, iako vrlo rijetko, moguće da neki pojedinci osjete manju nelagodu. Da bismo to izbjegli koristimo i komplementarni stroj, Cryo 6 čija je funkcija intenzivno hlađenje kože kako bi se otklonio bilo kakav osjećaj neugode. Također, potencija na laseru se individualno prilagođava sukladno klijentovom osjećaju.

Što ako sam trudna?

Laserska epilacija se generalno smatra sigurnom metodom no nisu provedene studije utjecaja lasera na trudnice i njihove bebe te se iz tog nedostatka istraživanja preporučuje izbjegavati ovaj postupak za vrijeme trajanja cijele trudnoće.

    Rezervirajte termin

    Besplatne konzultacije