Depilacija šećernom pastom

Depilacija šećernom pastom

Kako bi se riješili neželjenih dlačica, ljudi su od davnina smišljali načine da ih uklone, što zbog vizualnog aspekta, što zbog higijene. Tijelu bez dlačica stremili su i drevni Egipćani kojima se i smatra izumiteljima depilacije na bazi šećera. Uz duhovnost, Egipćanima je izgled bio pri samom vrhu prioriteta te su se depilirale i muške i ženske osobe, a posebno je zanimljiv podatak da je i sama kraljica Kleopatra primjenjivala ovu metodu.
No, iako potpuno prirodna, ona nije potpuno bezazlena, ali ni praktična. Osim što često sa sobom nosi problem urastanja dlačica, iste se mogu depilirati tek nakon što malo izrastu što nije uvijek najsretnije riješenje ukoliko morate biti savršeno glatke kože na točno one dane kad ih se zapravo treba pustiti da izrastu.
Recept za šećernu pastu se lako može naći na internetu, a čini se i vrlo jednostavna za napraviti. Međutim, tanka je granica između uspješne i neuspješne smjese, a ona ovisi o temperaturi na kojoj se kuha, duljini kuhanja, upotrebljenim sastojcima kao i njihovom omjeru. Odlazak u salon garantira uspješno pripremljenu smjesu, no nije rijetkost da se ona miješa s voskom za depilaciju koja pak sadrži razne kemikalije.
Moderno doba zahtjeva i modernu metodu uklanjanja dlačica, a prepuni rasporedi naših dnevnih obaveza koje nam ostavljaju sve manje slobodnog vremena ovu staroegipatsku metodu polako vraćaju u prošlost, gdje i pripada.